Burn out

Burn out

Burn out is een veel voorkomend probleem in Nederland. In 2017 waren er dan ook maar liefst 248.000 personen gediagnosticeerd met overspannenheid (Volksgezondheidenzorg.info).  Burn out betekent letterlijk opgebrand zijn. Dit is ook precies zoals mensen met een burn out zich voelen. Het hebben van weinig energie heeft vele gevolgen voor je lichamelijk en geestelijke gesteldheid, waarbij de kwaliteit van leven bij deze mensen sterk wordt verminderd door het feit dat zij niet meer weten hoe zij van het leven kunnen genieten.

De grootste oorzaak van het krijgen van een burn out ligt bij het feit dat deze mensen te lang met een lichamelijk en/of geestelijke spanning hebben geleefd. Het voelen van spanning is op zichzelf niet ongezond. Het voelen van spanning is namelijk een natuur reactie die bij spannende of onverwachte gebeurtenissen zorgen dat veel adrenaline aangemaakt. Deze adrenaline zorgt ervoor dat je extra alert en je concentratie optimaal wordt. Het gespannen voelen wordt een probleem als dit te vaak en te lang duurt, zoals bij structurele lichamelijke en/of geestelijke overbelasting. Je bent als het ware chronisch overspannen en komt niet meer tot rust. Overbelasting komt daarom vaak voor bij een te hoge werkdruk. Voorbeelden van een te hoge werkdruk zijn: Te veel taken op je nemen binnen je werk, het combineren van werk met zorg voor de kinderen en/of ouders evenals het combineren van werk, verplichtingen en studie bij studenten. Daarnaast kan ook het lange tijd uitvoeren van te ingewikkelde taken en het leven in een situatie waar de sfeer niet prettig aanvoelt invloed hebben op je gemoedsrust.

De symptomen die vaak bij een burn out komt kijken zijn oververmoeidheid, depressiviteit, een negatieve houding en een negatief zelfbeeld. Daarnaast hebben mensen vaak ook klachten als hoofdpijn, duizeligheid, slapeloosheid, misselijkheid, prikkelbaarheid, nervositeit, maag en- darmproblemen, hyperventilatie, menstruatie- en potentiestoornissen, verhoogde bloeddruk, verhoogde cholesterolgehalte en huidproblemen.

Een burn out kan goed behandeld worden met acupunctuur. Omdat je bij een burn out een gebrek aan energie hebt, is de acupunctuurbehandeling allereerst gericht op het herstellen van de energiebalans in het lichaam. Door het herstellen van je energiebalans zult u merken dat de drukte in uw hoofd verminderd wordt en dat andere klachten vervolgens ook snel afnemen. Bij Motion & Health Ron Zoet werken wij, afhankelijk van uw specifieke klacht, vaak met maar 4 tot 8-tal naaldjes in handen en/of voeten. Tijdens en na de behandeling zult u de ontspannende werking van de acupunctuur al direct kunnen ervaren.

(Bron: NVA)

 
Meer informatie of een afspraak plannen?
Bel dan 071 - 4013753 of 06-23849565 of neem contact op via het contactformulier
Back to top ↑