Mulligan Manuele Therapie

Het Mulligan Concept: Mobilisation with Movement®

Ook de zogenaamde manuele therapie wordt binnen Motion & Health beoefend volgens de methode “Mulligan”. Een methode waarbij de fysiotherapeut een aangedaan gewricht in de juiste richting plaatst (passieve mobilisatie) en de patiënt daarbij zelf de gevraagde beweging maakt (actieve beweging van de patiënt).

Een veilige en effectieve manier van mobiliseren voor alle functionele bewegingsproblematieken (= 100% pijnvrij behandelen).

Het ontstaan van het Mulligan Concept in de jaren ‘90 lijkt een logische stap in de ontwikkeling van de behandeling van klachten aan het bewegingsapparaat. Gedurende de afgelopen decennia zijn er diverse trends geweest in de wereld van de fysio-en manuele therapie. Sommigen predikten vooral passieve technieken, anderen legden meer verantwoordelijkheid bij de patiënt en stimuleerden het revalidatieproces via een meer actieve benaderingswijze.

Mulligan heeft op een systematische manier deze twee methoden als eerste met elkaar gecombineerd. Door meer “open minded” om te gaan met bestaande principes heeft hij zowel voor de perifere gewrichten als de wervelkolom een nieuw onderzoeks-en behandelsysteem ontwikkeld. Zijn MWM’s (perifeer) als SNAG’s (wervelkolom) zijn een combinatie van een passieve correctie (assessory movement) en een actieve beweging.

Met deze technieken, die allen binnen Motion & Health worden toegepast worden, indien geïndiceerd, worden de bewegingsfuncties van spieren, pezen en gewrichten snel en volledig pijnvrij teruggewonnen.
http://www.mulliganconcept.nl/

Back to top ↑